15 Ιουλ 2022

100 χρόνια Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ

100 χρόνια Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ

Το 2022 η εταιρία Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ γιορτάζει έναν αιώνα ζωής.
Η ISUZU αποτέλεσε έναν από τους σημαντικούς βραχίονες της ανάπτυξης της εταιρίας, ανάπτυξη που βασίστηκε στη σταθερή εμπιστοσύνη πελατών και συνεργατών όλα αυτά τα χρόνια.
Η επιστολή του Προέδρου του Δ.Σ. της εταιρίας συμπυκνώνει την πορεία αλλά και την ξεχωριστή φιλοσοφία του Ομίλου και των ανθρώπων της. 

"Αγαπητοί μας συνεργάτες,

Φέτος, η Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ γιορτάζει έναν αιώνα ζωής. Με αυτήν τη σημαντική για εμάς αφορμή, θα θέλαμε να καταγράψουμε και να μοιραστούμε μαζί σας μερικά από τα ορόσημα της ιστορίας μας και να σας ευχαριστήσουμε, γιατί εσείς αποτελείτε σημαντικό κομμάτι της.

Πέρασαν 100 σπουδαία χρόνια από τότε που ο ιδρυτής μας, Πέτρος Πετρόπουλος, άρχισε το 1922 να συναρμολογεί αυτοκίνητα Ford στη Θεσσαλονίκη. Από εκείνη τη στιγμή, μια αδιάκοπη πορεία καινοτομίας, νέων ιδεών και επιτυχημένων συνεργασιών που προέκυψαν μέσα από σκληρή δουλειά και μια σειρά από συνετές, στρατηγικές αποφάσεις ξεκίνησε και έβαλε πολύ γρήγορα την Εταιρία μας σε μια σταθερή τροχιά συνεχούς ανάπτυξης.

Η σύναψη συμφωνίας με την Perkins το 1952, η κατασκευή του πρώτου ελληνικού τρακτέρ το 1959, η πρωτοποριακή κατασκευή κινητήρων πετρελαίου το 1974, το πρώτο όχημα πολλαπλών χρήσεων Polytrak το 1976, το νέο καινοτόμο σύστημα μέτρησης της απόδοσης των απασχολουμένων κεφαλαίων το 1992, η είσοδος στο Χρηματιστήριο Αξιών το 1999 και η είσοδος στην ηλεκτροκίνηση το 2019, είναι ορισμένοι από τους πολλούς σταθμούς στη διαδρομή μας, με αποκορύφωμα την ανάδειξη της χρονιάς που μας πέρασε, το 2021, ως την πιο επιτυχημένη χρονιά της ιστορίας μας.

Πρόκειται για μια ιστορία που δημιούργησε σχέσεις μεγάλης διάρκειας, αμοιβαίας εμπιστοσύνης και σεβασμού με εσάς τους συνεργάτες μας, έχοντας διαμορφώσει έναν μακρύ κατάλογο από εταιρίες παγκόσμιου βεληνεκούς που εμπιστεύονται σε εμάς την αντιπροσώπευσή τους στην Ελλάδα, καθώς και ένα πλήθος από σταθερούς και ικανοποιημένους πελάτες.

Όμως τι είναι αυτό που κάνει μια εταιρία να υπάρχει, να ευημερεί και να αναπτύσσεται συνεχώς εδώ και 100 χρόνια; Είναι τα υλικά από τα οποία έχει φτιαχτεί: Οι αξίες μας. Ο σεβασμός και η εμπιστοσύνη στους ανθρώπους μας. Τα κίνητρα που τους δίνει και η αξιοκρατία που διέπει τις σχέσεις μας, η αμοιβαία εκτίμηση. Η φειδωλή διαχείριση των πόρων μας και η συνετή αξιοποίησή τους για να πετύχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα. Η αναγνώριση και η ανταμοιβή. Η συνέπεια και η ειλικρίνεια.

Απέναντι στις νέες προκλήσεις που έρχονται, τις μεγάλες αλλαγές που θα συντελεστούν στον τομέα της αυτοκίνησης, στεκόμαστε με σιγουριά, πατώντας γερά στις βάσεις μας και με όπλα την εμπειρία και τη βαθιά γνώση που αποκομίσαμε έναν αιώνα τώρα, βλέπουμε όλες αυτές τις αλλαγές ως σημαντικές επιχειρηματικές ευκαιρίες. Ευκαιρίες που θα αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όπως κάναμε πάντα, με γνώμονα το όφελος των ανθρώπων μας, των συνεργατών μας και ολόκληρης της κοινωνίας.

Με σιγουριά ότι μαζί θα συνεχίσουμε να πρωταγωνιστούμε σε μια νέα συναρπαστική εποχή.

Mε εκτίμηση,

Mιχάλης Η. Οικονομάκης
Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου "